Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táncoló Nataradzsa Siva Nataradzsa szobor, rézből 11 cm

45.000 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.490 Ft
Várható szállítás: 2024. április 23.

Leírás

Rézből készült táncoló Siva 

Siva a hinduizmus egyik legfőbb imádott istensége. Jelentése kegyes, mellékneve a pusztító.Visnu mellett őt imádják a legtöbben Indiában. A jóga, a művészet és a misztika ihletője, valamint a férfi-elv szimbóluma.

Visnu, Brahmá és Siva együtt alkotják a hindu háromságot. Siva a pusztító, aki a kali-júga, tehát a jelenlegi korszak végén eljárva a pusztítás táncát az egész univerzumot megsemmisíti. Siva a tudatlanság kötőerejének, a tama-gunának az irányítója. Nevének jelentése: kegyes, üdvözítő. Állandó mellékneve: pusztító.

Natarádzsaként, a kozmikus táncosként is ismerik, akinek híres tánca, a "tándava" képes atomjaira oszlatni az anyagi világot. Nevezik őt Rudrának (üvöltő), Mahadévának (nagy úr), Sankarának (jótevő), Trilocsannak (háromszemű), Pasupatinak (a vadállatok ura), valamint egyik elborzasztó formáját Bhairavának. Asutosának is hívják, vagyis olyan személynek, akit könnyen elégedetté lehet tenni, Bhútanátha néven pedig a közönséges emberek uraként utalnak rá. Az őt imádók főleg azért ragaszkodnak hozzá, mert nagylelkű ajándékokat tud adni anélkül, hogy megfontolná az ajándékok későbbi hatásait. Daksinamúrtiként (meditáló bölcsként), Kaljana-szundaraként (Párvatí férjeként), Mahésvaraként (a tudás uraként) és Tripurantakaként (Tripura démon elpusztítójaként) is imádják őt. Mahadévának, "nagy úrnak" azért nevezik, mert ő a leghatalmasabb félisten, akivel az anyagi világban senki sem lehet egyenlő.

Javasolt Mantra: Om Namah Sivaja

Szobor magassága 9,5 cm

A szobrok, ingák, karkötők, malák színe és mintázata termékenként változhat!