Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Navaratna mala rudrakshával

20.000 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.490 Ft
Várható szállítás: 2024. június 03.

Leírás

A  Navaratna (jelentése: "kilenc drágakő", "ratnas") szanszkrit eredetű szó. A mala kilenc féle drágakőből van összefűzve, a dél- és délkelet-ázsiai kultúrában nagy tradicionális jelentőséggel bír. Gazdagságot, státuszt szimbolizál, támogatja az egészséget és a jólétet.

A kövek sorrendjének hatalmas ereje van, a kilenc kő egy-egy Istenséget szimbolizál.

Rubin - Surya
Gyöngy - Chandra
Vörös korall - Mangala
Smaragd - Budha
Sárga zafír - Guru
Gyémánt - Shukra
Kék zafír - Shani
Hessonita - Rahu
Macskaszem - Ketu

A malát, vagyis az imafüzért mantrázás, imádkozás során használjuk. 108 szemből áll, így nem kell számolni a mantra zengetése közben az ismétlések számát. A mala használata igen egyszerű. Vedd a jobb kezedbe. Keresd meg a bojtot, ezt guruszemnek is hívjuk. Kezdd mondani, vagy zengetni a mantrát, majd minden ismétlés után léptess egyet a malán. Úgy a legegyszerűbb, ha a mutatóujjadra fekteted a malát és a hüvelykujjaddal húzol egy szemet magad felé ismétlésenként. A bojt lesz az utolsó szem, így akkor is érzed, hogy a végére értél, ha csukott szemmel végzed a gyakorlatot.

A mala használata, az alapanyagául szolgáló kövek, fák és magvak, illetve az ezekkel végzett lelki munka és mantrázás a szellemre és a lélekre hatnak. Felhívjuk a figyelmedet rá, hogy ez nem gyógyszer, nem minősül gyógyításnak és gyógykezelésnek. Úgy tartjuk, hogy a lélek és a szellem helyzete, állapota hatással van a fizikai testünk egészségére. Ép testben ép lélek, ép lélekben ép test. Dolgozzunk önmagunkon, végezzük a lelki feladatokat, mantrázzunk, meditáljunk, járjunk az önismeret útján. Gondoskodjunk a szellemünk jó energetikai szintjéről.