Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szantálfa mala, 7mm

3.000 Ft

Leírás

Szantál

Indiában őshonos, kb. 8 méter magasra megnövő fafajta. Fényigényes és gyorsan növekszik, akár viszonylag rossz talajon is megél, ám a fagyokat nem bírja. A hinduizmusban tradicionálisan szent faként tisztelik, és a belőle készült tárgyak és bútorok nagyon értékesnek és ritkának számítanak, valamint a gyógyításban és a szépségiparban is gyakori a használata.

Szantál és spiritualitás

A szantálfából készült paszta fontos része a hindu vallási rituáléknak és ceremóniáknak, a vallási eszközök megjelölésére és az ikonok, istenségek díszítésére használják, valamint a hívek alkalmazzák azt a homlokukra vagy nyakukra kenve.

A hinduizmusban és az ayurvedában a szantálfáról úgy tartják, hogy az egyik legközelebb álló az istenihez. Így ez az egyik leggyakrabban használt növény a szent elemek között a hindu és védikus társadalmakban.

A buddhizmusban úgy vélik, hogy a szantálfa illata átalakítja az ember vágyait és segít fenntartani az ember éberségét a meditáció során.

Láthatjuk tehát milyen csodálatos erővel bír ez a gyönyörű és nemes illatú fa, amely áldásos hatásait egy mutatós mala használata során garantáltan megtapasztalhatjuk. Az anyag jellegéből adódóan minden nem és korosztály számára egyaránt tökéletes választás lehet. 

A szantál mala valóban a legnemesebb malafajták egyike. Ám figyelem!
Előfordulhat, hogy a közönséges fát "utánillatosítják", de sajnos ezek az illatosított termékek néha 2-3 héten belül illatukat vesztik. Ezzel szemben az igazi szantálfa illata az indiaiak szerint egy életen át tart.

A malát, vagyis az imafüzért mantrázás, imádkozás során használjuk. 108 szemből áll, így nem kell számolni a mantra zengetése közben az ismétlések számát. A mala használata igen egyszerű. Vedd a jobb kezedbe. Keresd meg a bojtot, ezt guruszemnek is hívjuk. Kezdd mondani, vagy zengetni a mantrát, majd minden ismétlés után léptess egyet a malán. Úgy a legegyszerűbb, ha a mutatóujjadra fekteted a malát és a hüvelykujjaddal húzol egy szemet magad felé ismétlésenként. A bojt lesz az utolsó szem, így akkor is érzed, hogy a végére értél, ha csukott szemmel végzed a gyakorlatot.

A mala használata, az alapanyagául szolgáló kövek, fák és magvak, illetve az ezekkel végzett lelki munka és mantrázás a szellemre és a lélekre hatnak. Felhívjuk a figyelmedet rá, hogy ez nem gyógyszer, nem minősül gyógyításnak és gyógykezelésnek. Úgy tartjuk, hogy a lélek és a szellem helyzete, állapota hatással van a fizikai testünk egészségére. Ép testben ép lélek, ép lélekben ép test. Dolgozzunk önmagunkon, végezzük a lelki feladatokat, mantrázzunk, meditáljunk, járjunk az önismeret útján. Gondoskodjunk a szellemünk jó energetikai szintjéről.

FIGYELEM! Az Eladó a Btk 187. § (1) bekezdésének módosított, 2020. február 15. napján hatályba lépett rendelkezése alapján külön felhívja a vevők figyelmét, hogy az Eladó nem fejt ki nem- konvencionális gyógyító és természetgyógyászati eljárások körébe tartozó tevékenységet, az általa készített és forgalmazott termékek, az ásványok és az ásványokból készült ékszerek, malák nem gyógyászati eszközök, és nem alkalmasak bármely testi, vagy lelki probléma megoldására. Az egyes termékek adatlapján leírtak a kristályokkal kapcsolatos tradícionális szakirodalom alapján készültek. Ha valamilyen fizikai vagy mentális betegség gyanúja merül fel, úgy keresse fel orvosát!